top of page
Barbara De Clercq psychotherapie Gent

 

 

 

OVER BARBARA

 

 

Hallo! Ik ben een psychotherapeut met meer dan dertig jaar ervaring met het oplossingsgericht begeleiden van kinderen, jongeren, volwassenen en senioren.

 

Mijn praktijk bevindt zich in het Gentse. Indien nodig kan de therapie ook in het Frans doorgaan.

Anchor 1

OVER MIJN AANPAK

 

 

Het is moeilijk om één enkele specialisatie aan te duiden, omdat mijn aanpak meestal op maat van de patiënt is (een persoonlijke benadering staat centraal), en omdat mijn patiënten voornamelijk voor me kiezen omdat ze een goed gevoel bij me hebben. Maar om je toch een idee te geven:

 

  • In de eerste plaats krijg jij de kans om je verhaal te vertellen en luister ik intensief naar je. Zo kan je de context schetsen waaruit je huidige situatie gegroeid is.

  • Ik hecht veel belang aan het samen zoeken naar concrete oplossingen, om niet te blijven hangen in de probleemfase.

  • Ik ben sterk in het analyseren en uitpuren van de onderliggende problematiek. Orde en duidelijkheid scheppen in de emotionele chaos. Uitzoeken waar het echt om gaat.

  • Ik bied je een veilige, discrete omgeving, waarin je emoties vrij tot uiting kunnen komen, en waarin je niet veroordeeld wordt op basis van wie je bent, wie je wil zijn en waar je je zorgen om maakt.

 

Wat ik je bij dit websitebezoek alvast wil meegeven, is dat in therapie gaan helemaal niet zo erg is als het lijkt. Als je je niet lekker voelt is het nooit een slecht idee om met iemand met ervaring te overleggen en samen een oplossing te zoeken – of dat nu een huisdokter, een kinesitherapeut, een advocaat of... een psychotherapeut is.

Barbara De Clercq psychotherapie Gent

 

 

CONTACT

 

psychotherapeut.gent@gmail.com

 

bottom of page